„Maradj otthon, hogy minél hamarabb útra kelhess!”

Sajtóközlemény a Vas Megyei Turizmus Szövetség részéről

A 2019-es év rekordokat döntött a turizmusban, így mindenki optimistán és bizakodva tekintett a 2020-as évre. Vas megye fürdői, szállásadói és valamennyi turisztikai szolgáltatója úgy tekintettek erre az évre, hogy biztosan teljesíteni tudják majd az előre kitűzött céljaikat.

Ma már tudjuk, hogy 2020 nem a sikerekről és rekordokról fog szólni. A válság méretét és időtartamát ma még nem ismerjük pontosan, a gazdasági károkat számszerűsíteni egyelőre nehéz lenne.

Egy dologban viszont egészen biztosak lehetünk. A helyzet előbb vagy utóbb, de normalizálódni fog. A válsághelyzet véget fog érni, és Vas megye turisztikai attrakciói továbbra is itt lesznek, hogy vendégeket fogadjanak belföldről és szerte a nagyvilágból.

Az előttünk álló hetekben, hónapokban a Vas Megyei Turizmus Szövetség is csak arra tud buzdítani mindenkit, hogy maradjon otthon. Azért, hogy minél hamarabb útra kelhessen újra. Ezt az üzenetet fogjuk hirdetni online felületeinken, és erre buzdítjuk tagszervezetinket is.

Köszönjük valamennyi turisztikai szolgáltatónak, hogy felelősen cselekedett az elmúlt időszakban, és a biztos anyagi veszteségek vállalása mellett az emberi egészség és az életvédelem volt az első szempontja.

A Vas Megyei Turizmus Szövetség pedig már készül arra, hogy a veszélyhelyzet elmúltával megyénkbe ismét visszatérnek a vendégek. A járvány lecsillapodása után, egy célzott, országos marketing kampányt fog indítani a Szövetség, melynek célja, hogy minél előbb helyre álljon a megye turizmusa.

Addig is „Maradj otthon, hogy minél hamarabb útra kelhess!”